Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Αποδράστε στο Βολό...




Ο Βόλος είναι η πρωτεύουσα του ...
Ν. Μαγνησίας και ο πληθυσμός του μαζί με τον Δήμο της Ν.Ιωνίας είναι γύρω στις 130000. Είναι χτισμένος στον κόλπο του Παγασητικού , στους πρόποδες του Πηλίου ...

Από την Αθήνα απέχει γύρω στα 300 χιλιόμετρα. Καθώς έρχεστε από την Εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης έχετε δυο επιλογές, την έξοδο των Μικροθηβών και την έξοδο του Βελεστίνου. Απο εκεί ο Βόλος απέχει 20 λεπτά. .Εαν έρχεστε από Θεσσαλονίκη το ταξίδι με αυτοκίνητο διαρκεί 2 ώρες.


O Βόλος είναι πασίγνωστος ...για τα τσιπουράδικα. Τα καλά τσιπουράδικα βρίσκονται στη συνοικία της Νέας Ιωνίας ενώ υπάρχουν και πολλά τσιπουράδικα στην παραλία του Βόλου.

Για να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ ενός τσιπουράδικου και ενός οποιουδήποτε μεζεδοπωλείου , μην παραγγείλετε μεζέδες από τον κατάλογο αλλά μόνο τσίπουρα με μεζέ. Όσο πιο πολλά τσίπουρα παραγγείλετε τόσο καλύτερος και πιο πλούσιος θα είναι ο μεζές. Πέρα απο τα τσιπουράδικα ο Βόλος έχει πολλές ωραίες ταβέρνες και εστιατόρια. Επίσης καλό φάγητο υπάρχει στην Κρίτσα στην Πορταριά, στα Παιδιά στο χωριό Κατηχώρι και στον Σταθμό στο χωριό Λεχώνια. Από γλυκά ο Βόλος δεν έχει κάποιο ζαχαροπλαστείο που να ξεχωρίζει , μην παραλείψετε όμως να δοκιμάσετε πάστα φούρνου από την καφετέρια Μινέρβα στην παραλία.

Ο Βόλος τα προηγούμενα χρόνια είχε τη φήμη μιας πολύ ήσυχης πόλης με τον κόσμο να διασκεδάζει μόνο Παρασκευή και Σάββατο. Με την αύξηση των φοιτητών στην πόλη, η νυχτερινή ζωή του Βόλου έχει αλλάξει πρόσωπο και σε ορισμένα μαγαζιά μπορεί να συναντήσεις πολύ κόσμο ακόμα και τις καθημερινές. Τον χειμώνα ο περισσότερος κόσμος (ηλικίες πάνω 25) συχνάζει στα μπαράκια δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου ενώ οι κάπως μικρότερες ηλικίες προτειμούν κάποιες καφετέριες στην παραλία.

Αν σας αρέσει το σκι , υπάρχει το πλήρες εξοπλισμένο χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια του Πηλίου γυρώ στη μια ώρα από το Βόλο ενώ μια βόλτα στην παραλία του Βόλου στο ηλιοβασίλεμα θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις για την επιστροφή

www.travelplorer.gr



Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον; Προωθήστε το να το δούνε και άλλοι!

Μετάβαση στην αρχική σελίδα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...