Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Φιλέτα με σάλτσα μανιταριών


 
1 κιλό ...
φιλετάκια (χοιρινό ή μοσχαράκι)
2 μεγάλες κονσέρβες μανιτάρια σε φέτες
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
1 κρέμα γάλακτος (250 ml)
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
3 κουταλιές βούτυρο γάλακτος...


4 κουταλιές Corn Flour
1 κύβο νοστιμιάς βοδινού
Αλάτι, πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει και τσιγαρίζουμε τα φιλετάκια μας από όλες τις πλευρές τους. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, τον κύβο νοστιμιάς και το μισό από το κρασί μας και τα αφήνουμε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαγειρευτούν.



Όταν μαγειρευτούν τα φιλέτα μας, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε σε αυτήν 1 κουταλιά βούτυρο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βράσουν. Στο υπόλοιπο κρασί μας, διαλύουμε το αλεύρι σε ένα μπολάκι. Όταν τα κρεμμύδια μαλακώσουν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το ζωμό της κατσαρόλας μέσα στο μπολ με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Κατόπιν αδειάζουμε σιγά σιγά το περιεχόμενο του μπολ μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και την ξανανεβάζουμε στη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Όταν γίνει αυτό προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα φιλέτα συνοδεύοντάς τα με τη σάλτσα μανιταριών.


Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον; Προωθήστε το να το δούνε και άλλοι!

Μετάβαση στην αρχική σελίδα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...