Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ζώα σε... αργή κίνηση - (picts)
Καταπληκτικές εικόνες τραβηγμένες ...
σε κλάσματα δευτερολέπτου δείχνουν με τεράστια ακρίβεια τις κινήσεις των ζώων...

προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα γεμάτο χρώμα και πρωτοτυπία (Pics)

Έχετε δει πολλές φορές μία γάτα να περπατά και πουλιά να πετούν. Ποτέ όμως δε θα είχατε καταφέρει να παρακολουθήσετε με μεγάλη ακρίβεια τις κινήσεις τους. Για αυτό το λόγο, οι φωτογραφίες του Kim Taylor αποτελούν ένα πραγματικό έργο τέχνης.
Τα θέματά του είναι απλά και καθημερινά, αλλά καταφέρνει με μοναδικό ταλέντο να τα μετατρέπει σε αριστουργήματα. Ενώ, πρόκειται για στατικές εικόνες, αποτυπώνουν την κίνηση των ζώων με τρόπο αξιοπερίεργο.
Χρησιμοποιεί μία ειδική φωτογραφική τεχνική που είναι ικανή να ''πιάσει'' τα πάντα, από το ρυθμό του φτερού ενός πουλιού, το άλμα μίας γάτας και την κίνηση της ουράς ενός σκίουρου. Με τις εικόνες του δείχνει την ευελιξία των ζώων και την ικανότητά τους να μετακινούνται από το ένα σημείο στο άλλο.
Με τον ειδικό σπιτικό του εξοπλισμό, ο 78χρονος φωτογράφος, είναι σε θέση να συλλάβει κινήσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου. Τραβάει πολλαπλές εικόνες και στη συνέχεια τις συνδέει ώστε να προκύψει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Η τεχνική αυτή χρησιμοποιούνταν και από το θρυλικό Άγγλο φωτογράφο Eadweard Muybridge τη δεκαετία του '70, ο οποίος αποτύπωνε τη δράση αλόγων που κάλπαζαν.
''Δεν ήταν εύκολο, αλλά από τις δοκιμές και τα λάθη μου, έμαθα να γίνομαι καλύτερος σε κάτι που αγαπώ'', δηλώνει ο 78χρονος. Στην πραγματικότητα, κάθε εικόνα αποτελεί και ένα ξεχωριστό γεγονός.
Το τελικό αποτέλεσμα, το ενιαίο σύνολο που προκύπτει είναι εξαιρετικό και αποδίδει την κάθε λεπτομέρεια της στιγμής. Οι φωτογραφίες του είναι τόσο εντυπωσιακές, που το BBC αποφάσισε να τις χρησιμοποιήσει στο καλοκαιρινό του πρόγραμμα.

link


Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον; Προωθήστε το να το δούνε και άλλοι!

Μετάβαση στην αρχική σελίδα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...