Αν περίσσεψαν πιπεριές ή πράσα, αντί να τα πετάξετε ... καταψύξτε τα, για να υπάρχουν όταν θα χρειαστείτε ξανά.
Για να τα καταψύξετε:
- Τα πλένετε και τα σκουπίζετε από το νερό με σφουγγάρι...- Τα κόβετε σε κομμάτια ή φέτες όπως σας βολεύει
- Αρχικά, τα βάζετε στην κατάψυξη πάνω σε επίπεδο σκεύος που αντέχει και να μη αγγίζονται μεταξύ τους.
- Οταν παγώσουν, τότε τα βάζετε στα ειδικά σακουλάκια κατάψυξης.
Αν τα παγώσετε όλα μαζί σε σακουλάκι, τότε θα είναι δύσκολο να τα ξεκολλήσετε όταν θα τα ξαναχρειαστείτε και θα αναγκαστείτε να τα χρησιμοποιήσετε όλα μαζί.
- Τα πράσα ή οι πιπεριές που έχετε καταψύξει, μπορούν όταν θα χρειαστεί, να προστεθούν όπως είναι στις σούπες ή άλλα φαγητά που το χρειάζονται.
Για να τα καταψύξετε:
- Τα πλένετε και τα σκουπίζετε από το νερό με σφουγγάρι...- Τα κόβετε σε κομμάτια ή φέτες όπως σας βολεύει
- Αρχικά, τα βάζετε στην κατάψυξη πάνω σε επίπεδο σκεύος που αντέχει και να μη αγγίζονται μεταξύ τους.
- Οταν παγώσουν, τότε τα βάζετε στα ειδικά σακουλάκια κατάψυξης.
Αν τα παγώσετε όλα μαζί σε σακουλάκι, τότε θα είναι δύσκολο να τα ξεκολλήσετε όταν θα τα ξαναχρειαστείτε και θα αναγκαστείτε να τα χρησιμοποιήσετε όλα μαζί.
- Τα πράσα ή οι πιπεριές που έχετε καταψύξει, μπορούν όταν θα χρειαστεί, να προστεθούν όπως είναι στις σούπες ή άλλα φαγητά που το χρειάζονται.