Θα χρειαστούμε ...
- 1 μέτριο κοτόπουλο
- 1 ½ κιλά πατάτες
- 2 λεμόνια
- ½ φλιτζάνι λάδι
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- προαιρετικά λίγο φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο και 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε, το βάζουμε σε ταψί. Κόβουμε τις πατάτες στα 4, τις αλατοπιπερώνουμε και τις προσθέτουμε στο ταψί.
2. Στίβουμε τα λεμόνια από πάνω, προσθέτουμε το λάδι, 2-3 φλιτζάνια νερό ή ζωμό, αν θέλουμε τα μυρωδικά και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
3. Φουρνίζουμε το φαγητό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ½ ώρα.