Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο...
- 1 μεγάλο πράσο
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα
- 4 αβγά
- λίγο αλάτι και πιπέρι
- 1 φλιτζάνι λάδι
- ½ κιλό φύλλο κρούστας
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια έως να μαραθούν λίγο και κατόπιν ρίχνουμε το σπανάκι να μαραθεί και αυτό.
2. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να σωθεί όλο. Σε λεκανίτσα αδειάζουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τη φέτα ψιλοκομμένα και όταν κρυώσει το σπανάκι ρίχνουμε χτυπημένα τα αβγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
3. Αλείφουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους με λάδι, στρώνουμε 5-6 φύλλα κρούστας αλείφοντας καθένα με λάδι. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε ισόπαχα. Διπλώνουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα, τα αλείφουμε και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα επίσης με λάδι.
4. Κόβουμε τα φύλλα που εξέχουν, ραντίζουμε το ταψί με λάδι, χαράζουμε απαλά σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για 30 λεπτά και έπειτα σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!