Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

10 video games που τα "σπάνε" !!!




Ένα video games είναι ένα παιχνίδι που μπορεί κανείς να παίξει σε μια από τις ...
γνωστές μας κονσόλες.


Μπορούν να παιχτούν ομαδικά αλλά συνήθως παίζονται ενάντιας την τεχνητή νοημοσύνη κάποιου υπολογιστή.


Συνήθως μία κονσόλα θα είναι συνδεδεμένη με μία οθόνη - projector κ.τ.λ. και διαφορετικά παιχνίδια έχουν διαφορετικές απαιτήσεις, κάτι που έκανε στο παρελθόν δυνατή την ύπαρξη δεκάδων διαφορετικών πλατφορμών. Αξιοσημείωτες πλατφόρμες είναι το Microsoft Xbox, Sony Play Station, Nitendo Wii, Sega Mega drive (το θυμάστε) και φυσικά μία από αυτές τις πλατφόρμες είναι και ο προσωπικός υπολογιστής.

Παρακάτω θα βρείτε τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια για κάθε μία από τις δέκα πιο γνωστές πλατφόρμες.


10. Gran Turismo 5 για το PS3







Το Gran Turismo 5 (GT5) για το PS3 πούλησε 6.370.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το πιο πετυχημένο παιχνίδι για PS3 - την πολύ επιτυχημένη κονσόλα της Sony που ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου του 2006. Ήδη από τοτε το Gran Turismo 5 είχε τις μεγαλύτερες πωλήσεις παιχνιδιών γι’αυτή τη κονσόλα και έχει φτάσει πλέον στην 5η έκδοση (Νοεμβρίου 2010). Το GT είναι ένα παιχνίδι αγώνων το οποίο προσφέρει διάφορες πίστες συμπεριλαμβανομένων των "Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι", NASCAR και Super GT. Πάνω από 1000 αυτοκίνητα, 26 διαφορετικές τοποθεσίες και 71 διαφορετικές πίστες είναι διαθέσιμες γι’αυτό το παιχνίδι μαζί με το extra της νυχτερινής οδήγησης.






9. Pac-Man για το Atari





Το Atari 2600 κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1977 και αποτελεί μία από τις πρώτες κονσόλες στην ιστορία. Το Atari 2600 πρωτουλοποίησε την ιδέα του παιχνιδιού σε "κασέτα" που μπορεί κανείς να το δανείζει ή να το ανταλλάσει με τους φίλους του. Το Pacman είναι το πιο επιτυχημένο παιχνίδι για το Atari. Έχουν πωληθεί πάνω από 7 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο για την κονσόλα της Atari. Το Pacman έχει φανατικούς οπαδούς τόσο παιδιά όσο κι ενήλικες.




8. Halo 2 για το Xbox





Το Xbox ανήκει στην 6η γενιά κονσόλων και κυκλοφόρησε στις 15 Νοέμβρη του 2001. Ο δημιουργός του Xbox είναι η γνωστή μας Microsoft που ξεκίνησε στον κόσμο του παιχνιδιού με το Xbox. Το Halo 2 είναι doom clone παιχνίδι το οποίο κυκλοφόρησε στις 5 του Νοεμβρίου του 2004. Το Halo 2 είναι η δεύτερη έκδοση του παιχνιδιού Halo που κυκλοφόρησε το 2001. Το παιχνίδι είναι η μάχη ανθρώπων ενάντιας σε εξωγήινους και ο χαρακτήρας του παιχνιδιού μπορεί να χρησιμοποιήσει τόσο Ανθρώπινα όσο και εξωγήινα όπλα όπως και διάφορα οχήματα κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού. Έχουν πωληθεί 8 εκατομμύρια αντίτυπα του Halo 2 μέχρι στιγμής κάνοντάς το το πιο επιτυχημένο Xbox παιχνίδι.




7. Call of Duty: Black Ops για το Xbox 360





Το Microsoft Xbox 360 είναι η επόμενη γενιά Xbox της Microsoft που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2003 και είναι εξοπλισμένο με πολύ ισχυρούς επεξεργαστές που μπορούν να υποστηρίξουν τα περισσότερα παιχνίδια μέχρι και τις μέρες μας. Μέχρι τώρα έχουν πουληθεί 55 εκατομμύρια αντίτυπα της κονσόλας. Το Call of Duty: Black Ops είναι το πιο επιτυχημένο παιχνίδι για το Xbox 360 το οποίο βγήκε μόλις στις 9 Νοεμβρίου του 2010 και μέσα στις πρώτες 24 ώρες το παιχνίδι ήδη είχε πουλήσει 7 εκατομμύρια αντίτυπα. Συνολικά αυτή τη στιγμή οι πωλήσεις είναι πάνω από 12 εκατομμύρια και αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Το παιχνίδι είναι η έβδομη έκδοση της σειράς Call of Duty. Όσον αφορά τα γραφικά το παιχνίδι εκτιμάται ότι είναι το καλύτερο doom clone του ίδους του.




6. The Sims για τα PCs





Οι υπολογιστές που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή δεν φτιάχτηκαν (στην αρχή) για να παίζει ο κόσμος παιχνίδια, αλλά από το 1990, έχει σημειωθεί σημαντική εξέλιξη στον τομέα αυτό. Το The Sims είναι το πιο επιτυχημένο (εμπορικά) παιχνίδι για την πλατφόρμα των PCs. Οι συνολικές ποσότητες του εκτιμώνται σε πάνω από 16 εκατομμύρια. Το παιχνίδι είναι βασικά ένα παιχνίδι στρατηγικής που εξομοιώνει την πραγματική ζωή και κυκλοφόρησε στις 4 Φεβρουαρίου 2000. Στα πρώτα 2 χρόνια, το παιχνίδι πούλησε περίπου 6,5 εκατομμύρια αντίτυπα. Το Sims έχει κερδίσει πολλά βραβεία συμπεριλαμβανομένου του παιχνιδιού της Χρονιάς για το 2000.




5. Grand Theft Auto: San Andreas για το PS2





Το Sony Play Station 2, το οποίο αποκαλείται συνήθως ως PS2, είναι η δεύτερη έκδοση των Play Stations της Sony και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2000. Το PS2 είναι η πιο επιτυχημένη κονσόλα από πλευράς πωλήσεων έχοντας πουλήσει πάνω από 150 εκατομμύρια μονάδες. Το Grand Theft Auto: San Andreas (συντομογραφία GTA: SA) είναι ένα παιχνίδι δράσης κόσμο και κυκλοφόρησε αρχικά τον Οκτώβριο του 2004 κι έχει πουλήσει 17.330.000 αντίτυπα. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι ότι καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται ο παίκτης παίρνει πόντους για ό, τι κάνει - είτε πρόκειται για την οδήγηση, το τρέξιμο, σκοποβολή, οι πόντοι του αυξάνουν τις δεξιότητές του.




4. Genesis 's Sonic the Hedgehog για το Sega Mega Drive





Το Sega Mega Drive ξεκίνησε το 1988 στην Ιαπωνία και μετά από ένα χρόνο στην Αμερική με το όνομα "Genesis”. Ο Sonic γεννήθηκε για την πλατφόρμα Sega/Genesis το 1991. Το Sonic είναι ένα παιχνίδι δύο διαστάσεων στο οποίο ένα μπλε σκαντζοχοιράκι κάνει άλματα τριγύρω και συλλέγει δαχτυλίδια καθώς παλεύει ενάντιας σε έναν σατανικό επιστήμονα. Έχουν πωληθεί 19 εκατομμύρια αντίτυπα από αυτό το παιχνίδι.




3. Mario Bros για το Super Nintendo





Το Nintendo Entertainment System κυκλοφόρησε το 1985. Μεταξύ δεκάδων παιχνιδιών, το Super Mario Bros είναι αυτό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Συνολικά 40.240.000 αντίτυπα έχουν πουληθεί απ’αυτό το παιχνίδι. Όλοι μας έχουμε παίξει αυτό το παιχνίδι στο οποίο Mario χοροπηδάει τριγύρω, μαζεύει νομίσματα, τρέχει τρώγοντας μανιτάρια και χελώνες - στη προσπάθειά του να σώσει την πριγκίπισσα από τον κακό δράκο.




2. Wii Sports για το Wii





Το Wii η καινούρια πλατφόρμα της Nintendo που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2006. Τα παιχνίδια για αυτήν την πλατφόρμα χρησιμοποιούν αισθητήρες κίνησης και αντικατοπτρίζουν τις κινήσεις των παιχτών στον πραγματικό κόσμο μέσα στο παιχνίδι. Αυτό το κάνει ιδανικό για την προσομοίωση αθλημάτων και έχει πουλήσει αυτή τη στιγμή 76.760.000 αντίτυπα.





1. Tetris για τα κινητά τηλέφωνα





Το γνωστό παιχνίδι puzzle στο οποίο τοποθετείτε διάφορα blocks που πέφτουν από τον ουρανό με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν κενά. Κάθε σειρά που ολοκληρώνετε εξαφανίζεται ελευθερώνοντας χώρο για περισσότερα blocks και περισσότερους πόντους. Το Tetris έχει υλοποιηθεί σε σχεδόν κάθε κονσόλα από διάφορους προγραμματιστές και μόνο για κινητά τηλέφωνα το παιχνίδι έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα . Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1984.



Μετάφραση: Σαϊτες
Επιμέλεια: Himaira


Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον; Προωθήστε το να το δούνε και άλλοι!

Μετάβαση στην αρχική σελίδα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...