Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Βάλε εσύ βαθμό στον καθηγητή σου!





Τον τελευταίο καιρό, με όλες τις αλλαγές ...στην παιδεία, ακούμε τόσα πράγματα που πολλά μας φαντάζουν ξένα, πρωτόγνωρα ίσως και... περίεργα. Ένα από αυτά είναι και η αξιολόγηση.

Σε πολλά τμήματα της χώρας γίνεται η εσωτερική αξιολόγηση. Σε άλλα γίνεται πολύ καλά, σε άλλα δειλά δειλά. Στο Α.Π.Θ. όμως, η αξιολόγηση αναβαθμίζεται θα μπορούσα να πω.Από το χειμερινό εξάμηνο του 2011 μπορούν οι φοιτητές του (σε όσα τμήματα εφαρμόζεται) να εισέλθουν στην ιστοσελίδα της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π., https://qaweb.itc.auth.gr) και να αξιολογήσουν του διδάσκοντες των μαθημάτων που παρακολουθούν.


Η είσοδος στο σύστημα είναι πολύ απλή. Με το όνομα χρήστη και τον κωδικό τους, εισέρχονται στο σύστημα και από εκεί μπορούν και να ενημερωθούν σχετικά με τον τρόπο χρήσης της σελίδας (http://qa.auth.gr/el/manual/questionnaires). Αφού οι φοιτητές κάνουν την αξιολόγησή τους μπορούν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη διαδικασία αυτή, ώστε όσα προβλήματα προκύψουν να διορθωθούν.


Βέβαια, η είσοδος στο σύστημα με τα προσωπικά στοιχεία του καθενός ίσως φοβήσει κάποιους, γιατί μπορεί να σκεφτούν ότι θα μαθευτεί η αξιολόγηση που έκαναν. Το σύστημα όμως έχει φτιαχτεί έτσι ώστε η ανωνυμία του καθενός να διασφαλίζεται και να μην μπορεί κανείς να μάθει τις κινήσεις μας.


Η νέα αυτή υπηρεσία αποτελεί ίσως ένα βήμα να αρχίσουν οι φοιτητές, να παίρνουν μέρος ενεργά στη διαμόρφωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης από τα Πανεπιστήμια. Αυτή λοιπόν είναι μία κίνηση ιδιαίτερα ενθαρρυντική και όσοι έχουν μεράκι να συμμετάσχουν, θα έκαναν ένα καλό.


Ελπίζω η αξιολόγηση να τρέξει και να λειτουργήσει όπως πρέπει γιατί σίγουρα φαντάζει ωραία, αρκεί να γίνει με το σωστό τρόπο.


του John Ch.
mycampus.gr


Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον; Προωθήστε το να το δούνε και άλλοι!

Μετάβαση στην αρχική σελίδα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...