Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ελληνοαυστραλός ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε την Ανταρκτική !!! - (Vid)



Μια θέση στο βιβλίο Γκίνες περιμένει τον Ελληνοαυστραλό Τζέιμς Καστρίσιον ...
(Καστριτσιώτης) και τον Αυστραλό φίλο του Τζάστιν Τζονς. Μέσα στις επόμενες 48 ώρες, οι δυο άνδρες θα καταφέρουν κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει κανείς: θα έχουν διασχίσει τον Νότιο Πόλο με τα πόδια! Η προσπάθειά τους να ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, ανήμερα της Ημέρας της Αυστραλίας. Για... καλή τους τύχη, εκείνη την ημέρα αναχωρεί και η τελευταία καλοκαιρινή πτήση από την Ανταρκτική.

Δεν τους πτόησαν οι 50 βαθμοί υπό το μηδέν, ο άνεμος που σήκωνε μπροστά τους το χιόνι στο ένα μέτρο, ούτε το ότι έπρεπε να σέρνουν έλκηθρα με προμήθειες 400 κιλών σε τρόφιμα, ρούχα και άλλα αντικείμενα.




Σε αυτές τις συνθήκες περπάτησαν 2.100 χιλιόμετρα σε διάστημα τριών μηνών. Κουράστηκαν, πείνασαν, ματώσαν τα χείλη τους από το κρύο, είχαν παραισθήσεις, η ομιλία τους αλλοιώθηκε. Αλλά δεν τα παράτησαν. Η πορεία τους «ανεβαίνει» σχεδόν... λεπτό προς λεπτό και στην ιστοσελίδα τους.











Έφτασαν στην Ανταρκτική αεροπορικώς, μέσω Αργεντινής. Η πεζοπορία τους ξεκίνησε από τον Όρμο του Ηρακλή από όπου πήγαν στον Νότιο Πόλο και τώρα επιστρέφουν πάλι στον Όρμο του Ηρακλή από όπου θα φύγουν αεροπορικώς.


Δεν είναι το μοναδικό παράτολμο εγχείρημα που φέρνουν εις πέρασαν οι Καστρίσιον και Τζονς! Έχουν κι ακόμη ένα παγκόσμιο ρεκόρ στο ενεργητικό τους: είναι οι μοναδικοί που κατάφεραν να διασχίσουν την πιο άγρια και παγωμένη θάλασσα του κόσμου, από τις ακτές της Αυστραλίας έως τη Νέα Ζηλανδία, με ένα καγιάκ τεσσάρων κουπιών.



Σε 62 μέρες, κάλυψαν απόσταση 3.318 χιλιομέτρων, βρέθηκαν από το Φόρστερ της Νέα Νότιας Ουαλίας και σε κατάσταση παντελούς εξάντλησης, αλλά ζωντανοί, στο New Plymouth της Νέας Ζηλανδίας. Πέρα απ’ όλα αυτά, έχουν ανέβει και σε μερικές από τις ψηλότερες βουνοκορφές του κόσμου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO: http://casandjonesy.com.au
Μαίρη Καλουτσάκη
newsit.gr 
grizosgatos.blogspot.com 


Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον; Προωθήστε το να το δούνε και άλλοι!

Μετάβαση στην αρχική σελίδα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...