Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

"Διάβασε" το σώμα του και μάθε τι σκέφτεται!



Αν πολλές φορές σπαζοκεφαλιάζεις ...
προσπαθώντας να καταλάβεις τι σκέφτεται 'το πρόσωπο' για εσένα...

παρατήρησε απλώς τις κινήσεις του σώματος του και μάθε αν σε θέλει, αν σου λέει ψέματα, αν είναι ερωτευμένος μαζί σου. Το σώμα δε λέει ποτέ ψέμματα.

Οι επικοινωνιολόγοι λένε ότι ένας άντρας καταλαβαίνει αν ενδιαφέρεται για μια γυναίκα και το αντίθετο από το πρώτο μόλις δεκάλεπτο της γνωριμίας τους. Σε αυτά λοιπόν τα πρώτα 600 δευτερόλεπτα, δεν στέλνει μόνο η καρδιά μας μηνύματα και σκιρτήματα. Μιλάει και το σώμα.

Ωστόσο δεν είμαστε όλοι σε θέση να καταλάβουμε τα αισθήματα του άλλου από τον τρόπο που κινεί και στήνει το σώμα και τα διάφορα μέλη του. Συνήθως μόνο οι ειδικοί μπορούν να έχουν πλήρη αντίληψη των σημάτων που δίνουμε και παίρνουμε μέσα σε έναν χώρο και σε ένα στάδιο επικοινωνίας. Παρ' όλα αυτά, τα συγκεκριμένα σήματα του σώματος είναι τόσο κοινά σε όλους που, αν μπορέσεις να τα αντιληφθείς, θα μπορείς και να τα ερμηνεύεις.

Όταν ένας άντρας ενδιαφέρεται για σένα

Βλέμμα
Πρώτο και βασικό σημείο που προδίδει την ερωτική διάθεση είναι τα μάτια και πιο συγκεκριμένα η κόρη. Όσο πιο ανοιχτή είναι η κόρη του ματιού ενός άντρα που σε κοιτάει, τόσο πιο ερωτικά αισθάνεται για σένα. Επίσης το επίμονο κοίταγμα την ώρα που μιλάς -ή ακόμα και την ώρα που δεν μιλάς ή κοιτάς αλλού-είναι χαρακτηριστικό δείγμα. Σε περίπτωση που είσαι όρθια κάπου, το βλέμμα γίνεται διερευνητικό και σε περιεργάζεται, όμως προσπαθεί να το κρύψει για να μην το καταλάβεις.

Κεφάλι
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος κάποιου για κάτι που ακούει ή βλέπει εκφράζεται με την κλίση του κεφαλιού αριστερά ή δεξιά. Όταν ο άντρας απέναντι σου γέρνει το κεφάλι του προς μια πλευρά, είναι έτοιμος να ακούσει ό,τι του πεις και μάλιστα με εκπληκτικά θετική διάθεση. Επίσης ανεβοκατεβάζει το κεφάλι όταν μιλάς ως ένδειξη συμφωνίας σε όσα λες.

Χαμόγελο
Στο βιβλίο 'Η ερωτική γλώσσα του σώματος' αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ένας ερωτευμένος άντρας δεν χαμογελάει συγκρατημένα αλλά με το στόμα ανοιχτό, ενώ μπορεί σε κανονικές συνθήκες να μην το κάνει. Παρατήρησε το. Θα εκπλαγείς!

Χείλη
Η συνεχής ύγρανση των χειλιών είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σήματα της ερωτικής γλώσσας του σώματος. Προδίδει αυξημένη ερωτική πρόθεση και παρατηρείται σε άντρες και γυναίκες, όσο και να σου φαίνεται απίστευτο.

Χαϊδεμα
Οι θετικές σκέψεις ενός ανθρώπου για κάποιον (κυρίως την ώρα που του μιλάς) εκφράζονται όταν εκείνος χαϊδεύει τα φρύδια και το κούτελο του, σε αντίθεση με τον αρνητισμό του που φαίνεται όταν εκείνος χαϊδεύει το πιγούνι του. Από εκεί προκύπτει και η λαϊκή φράση «μούσι».

Ομιλία
Ο λόγος γίνεται πιο γρήγορος. Οι προτάσεις είναι κοφτές και σύντομες και ακολουθούν ασταμάτητα η μία την άλλη. Ένδειξη αμηχανίας αρχικά, προσπάθεια να σε κρατήσει με τα λόγια του στη συνέχεια.

Στάση του σώματος
Οι άνθρωποι που νοιάζονται για κάποιον άλλον τείνουν να γέρνουν προς αυτόν. Ένας άντρας που στρέφει το σώμα του προς εσένα και δεν απομακρύνεται, αισθάνεται έτοιμος να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του.

Επαφή μερών του σώματος
Η επαφή των μερών του σώματος μεταξύ τους είναι πολύ δυνατό σήμα. Όταν πρόκειται για έρωτα, ο άντρας τείνει να αγγίζει συχνά το μήλο του Αδάμ στο λαιμό του και ειδικά αν είναι έντονο. Σε περίπτωση που δεν είναι, χαϊδεύει το λαιμό του ή τον κόμπο της γραβάτας του. Αν δεν φοράει γραβάτα, συμμαζεύει το γιακά ή το κόψιμο της μπλούζας του. Σε γενικές γραμμές, τα χέρια του κινούνται γύρω από το λαιμό.

Εγγύτητα
Το αργό και διακριτικό πλησίασμα του άντρα προς εσένα είναι από τα πιο ευδιάκριτα σήματα. Όταν έρχεται κοντά, πλησιάζει στο στόχο.

Αφορμές
Το πρόσωπο που βρίσκεται δίπλα σου με όμορφη διάθεση προσπαθεί να βρει αφορμές να σε αγγίξει. Να ακουμπήσει το χέρι σου, να αγγίξει τον ώμο σου την ώρα που μιλά ή να συνοδεύσει την ομιλία του με διάφορα αγγίγματα. Συμβαίνει κυρίως στις γυναίκες.

Καθρέφτισμα
Ο καθρεφτισμός των κινήσεων είναι χαρακτηριστικό της αμηχανίας μια ερωτικής ατμόσφαιρας. Ανάβεις τσιγάρο, ανάβει τσιγάρο. Πίνεις το ποτό σου, πίνει κι αυτός. Αγγίζεις τα μαλλιά σου, τα αγγίζει και εκείνος. Γίνεται ασυναίσθητα και, αν το αντιληφθείς, είναι χαριτωμένο!

Γωνίες
Υπάρχει αρχικά η γωνία κλεισίματος του χώρου από τον άντρα προς εσένα με σκοπό να «εγκλωβιστούν» και οι 5 αισθήσεις. Για παράδειγμα, σε έναν χώρο με πολλά άτομα ο άντρας θα προτείνει στη γυναίκα μια θέση απ' όπου δεν θα είναι ικανή να βλέπει τους άντρες ολόγυρα (όραση), θα μπορεί να αγγίξει μόνο εκείνον (αφή), θα μυρίζει μόνο το δικό του άρωμα (όσφρηση), δεν θα επηρεάζεται από άλλους ήχους (ακοή) και, τέλος, θα είναι γωνιά ικανή να τον αφήσει να εκδηλωθεί χωρίς περιορισμό (γεύση). Όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς να τα σκέφτεται. Γι' αυτό και η γλώσσα του σώματος είναι τόσο δυνατή. Γιατί λειτουργεί χωρίς αντίληψη αυτού που το κάνει.


Αμηχανία
Κλασικό συναίσθημα ερωτευμένου. Η αμηχανία εκδηλώνεται στους άντρες με το ξύσιμο του κροτάφου.
aniwthoi


Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον; Προωθήστε το να το δούνε και άλλοι!

Μετάβαση στην αρχική σελίδα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...