Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Pop, το παιδί που δεν είναι ούτε αγόρι ούτε κορίτσι


dinatos info
Κορίτσι ή αγόρι…


Την απάντηση δεν τη γνωρίζει κανείς. Εκτός
βέβαια από τους γονείς του 6χρονου παιδιού από τη Σουηδία, οι οποίοι από την ημέρα της γέννησής του κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό το φύλο του.
Το 2009 η ιστορία του/της 2χρονου/ χρονης τότε Pop έκανε το γύρο του κόσμου, σήμερα συνεχίζει να μαγνητίζει το ενδιαφέρον ολόκληρου του πλανήτη αφού κανείς μα κανείς δε γνωρίζει εάν είναι ο Pop ή η Pop.
«Θέλουμε να μεγαλώσει ελεύθερα κι όχι υπό την πίεση ενός συγκεκριμένου φύλου» περιγράφουν οι γονείς του/της σε σουηδικά μέσα. Είναι, όπως υποστηρίζουν, σκληρό να αφήσεις στον κόσμο ένα παιδί με τη ροζ ή μπλε «στάμπα». Κι όσο περισσότερο, το γένος του/της Pop παραμένει ουδέτερο, δεν θα επηρεαστεί από τον τρόπο που οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα αγόρια ή τα κορίτσια.
Ιδέες ανατρεπτικές, παράλογες, εξοργιστικές, επαναστατικές; Η διαμάχη υπάρχει, δεν απασχολεί ωστόσο τη συγκεκριμένη οικογένεια που έχει κάνει τις επιλογές της. Οι γονείς του/της Ποπ που τον/την έκαναν σε ηλικία 21 ετών έχουν αποφασίσει να εργάζονται part time για να μπορούν να ασχολούνται με το παιδί τους πολύ περισσότερο προκειμένου να μην το στείλουν στο νηπιαγωγείο.
Στα 6 του/της χρόνια, το αγοράκι/κοριτσάκι περιγράφεται ως «ένα παιδί με αυτοπεποίθηση και σταθερού χαρακτήρα», που επιλέγει μόνο του τα χόμπι και τις συνήθειες. Κάποιες φορές φοράει παντελόνι κάποιες άλλες φόρεμα. Κι όσον αφορά την κώμη, ποικίλλει ανάλογα τις διαθέσεις. Η μητέρα του υποστηρίζει πάντως ότι «Για εμένα ο/η Pop δεν είναι ούτε κορίτσι ούτε αγόρι, είναι μόνο ο/η Pop».
Στη Σουηδία υπάρχουν πολλοί γονείς που μεγαλώνουν τα βλαστάρια τους με τρόπο, όσο γίνεται, ουδέτερο και στόχο να τους προσφέρουν απλόχερα όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες, αντί να το περιορίζουν. Η ιστορία του/της Pop δεν είναι μοναδική στα χρονικά: Στον Καναδά, το 2011 γονείς αποφάσισαν να κρύψουν το γένος του παιδιού τους από τον κοινωνικό περίγυρο, ενώ στη Βρετανία ο Σάσα έμαθε ότι ήταν αγόρι, όταν σε ηλικία 5 ετών πήγε σχολείο.
 http://www.dinatos.info/?p=33048


Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον; Προωθήστε το να το δούνε και άλλοι!

Μετάβαση στην αρχική σελίδα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...