Δεν θα σου πάρει πάνω από 20 λεπτά...
Ναι, είναι αλήθεια. Τα onion rings που τρως σε όλα τα μπεργκεράδικα μπορείς να τα φτιάξεις και μόνος σου. Αυτό το εύκολο ορεκτικό θα το εκτιμήσουν σίγουρα οι φίλοι σου και δεν θα αφήσουν ούτε ένα μικρό δαχτυλίδι στο πιάτο...
Τι θα χρειαστείς (για 4 άτομα)
Ναι, είναι αλήθεια. Τα onion rings που τρως σε όλα τα μπεργκεράδικα μπορείς να τα φτιάξεις και μόνος σου. Αυτό το εύκολο ορεκτικό θα το εκτιμήσουν σίγουρα οι φίλοι σου και δεν θα αφήσουν ούτε ένα μικρό δαχτυλίδι στο πιάτο...
Τι θα χρειαστείς (για 4 άτομα)
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 αυγό καλά χτυπημένο
- 1/2 κούπα γάλα
- 1,5 φλιτζάνι τσαγιού γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι (για το τηγάνισμα)
Πώς το κάνεις
- Ξεφλούδισε, πλύνε και κόψε τα κρεμμύδια σε ροδέλες πάχους περίπου ενός εκατοστού. Ξεχώρισε μεταξύ τους τις επιμέρους ροδέλες.
- Σε ένα μπολ βάλε το αλεύρι, το baking powder, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακάτεψε καλά τα υλικά.
- Με το σύρμα για αυγά, χτύπησε το αυγό με το γάλα. Βούτα ένα-ένα τα δαχτυλίδια πρώτα στο μείγμα με το αλεύρι και μετά στο μπολ με το αυγό.
- Στη συνέχεια, για να έχεις την τραγανή κρούστα που θα απογειώσει τα onion rings, πασπάλισέ τα σε ένα μπολ με γαλέτα.
- Τέλος, τηγανίζεις τις ροδέλες σε καυτό λάδι μέχρι να αποκτήσουν αυτό το χρυσό-καφέ χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζεις από το λάδι και τις τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί. Ρίχνεις λίγο αλάτι και σερβίρεις.
Εύκολο και πεντανόστιμο!