Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Έρχεται η σύριγγα που δεν πονάει



Εντυπωσιάζει η δημιουργία ενός νεαρού ερευνητή από τη Βρετανία ...
Σε κανέναν δεν αρέσει η αίσθηση μιας βελόνας που τρυπάει το δέρμα. Σκεφτείτε μόνο, πόσο άγχος βιώνουν όσοι επισκέπτονται τον οδοντίατρο ή όσοι πρέπει να υποβληθούν σε κάποια αιματολογική εξέταση ή εμβολιασμό. Αυτό ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Όλιβερ Μπλάκγουελ, ένας νεαρός ερευνητής από το Σόμερσετ της Βρετανίας, που έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα με μια νέας μορφής σύριγγα.

Αν και η σύριγγα του Μπλάκγουελ θυμίζει αρκετά τις κλασικές σύριγγες που χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία, ιατρεία και οδοντιατρεία, η δική του παρουσιάζει μια ουσιώδη διαφορά. Έχει δύο βελόνες!

Στο μπροστινό μέρος της σύριγγας υπάρχει μια μικροσκοπική βελόνα, λεπτή σαν τρίχα, η οποία εγχύει μια μικρή ποσότητα από τοπικό αναισθητικό (0,2 ml), ώστε να μετριάσει τον πόνο από την μεγαλύτερη βελόνα η οποία ακολουθεί (στην ίδια σύριγγα).

Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι η αίσθηση από την πρώτη ένεση (με το αναισθητικό) είναι τόσο «απαλή» όσο το άγγιγμα μιας μύγας στο δέρμα μας. Δεν αποκλείεται η σύριγγα του Μπλάκγουελ να τεθεί πολύ σύντομα στην κυκλοφορία.


ΠΗΓΗ: healthpress.gr
 
 
pinnokio.gr


Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον; Προωθήστε το να το δούνε και άλλοι!

Μετάβαση στην αρχική σελίδα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...