Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Χιλιάδες Ευρωπαίοι διαδήλωσαν υπέρ των Ελλήνων (Φωτό)Χιλιάδες Ευρωπαίοι διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις υπέρ των ...Ελλήνων και κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας.


Στο Παρίσι, στην πλατειά Τροκαντερό, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 2.000 πολίτες, μεταξύ αυτών και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, και πορεύτηκαν προς την ελληνική πρεσβεία.


Φωτογραφία από το Παρίσι

Στο Λονδίνο, παρά τη βροχή, περίπου 400 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την ελληνική πρεσβεία. Στη συνεχεία έκαναν μικρή πορεία και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Σάββατο.
Φωτογραφία από το Λονδίνο
Στο Βερολίνο η συγκέντρωση έγινε έξω από το ελληνικό προξενείο στην πλατειά Βίτενμπεργκ.

Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης σε Βαρκελώνη, Άμστερνταμ, Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Βρυξέλλες, Δουβλίνο, Κολωνία, Λισσαβόνα αλλά και Λευκωσία.
Φωτογραφία από τη Σκωτία
Στις 9 το βράδυ είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση και στην Νέα Υόρκη, στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York. Εκδήλωση αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί και στη Liberty Plaza στην περιοχή της Wall Street.

Στο διαδικτυακό κάλεσμα των συγκεντρώσεων κυριάρχησε το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες», με την επισήμανση ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν τα μέτρα λιτότητας.


skai tsekouratoi


Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον; Προωθήστε το να το δούνε και άλλοι!

Μετάβαση στην αρχική σελίδα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...