Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Τι απέγινε ο άνδρας που προσλήφθηκε στην «καλύτερη δουλειά του κόσμου»


 
Φωτογραφίες του Ben Southall και της ...
καινούριας ζωής του
Τρία χρόνια πριν «κέρδισε» την «καλύτερη δουλειά του κόσμου» με αμοιβή σχεδόν 86.000 ευρώ για τη φροντίδα του νησιού Hamilton κοντά στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.

Ο 37χρονος σήμερα Ben Southall άφησε πίσω του 35.000 «ανταγωνιστές» για αυτή την ονειρεμένη θέση εργασίας. Ήταν όμως η ζωή του ειδυλλιακή όσο και το τοπίο ή έπεσε σε «φουρτούνες»;

«Όταν είδα την αγγελία σκέφτηκα πως θα ήταν σαν να ζω σε ερημονήσι όπως ο Τομ Χανκς στο ‘Ναυαγό’», δήλωσε στο BBC.Παρότι η δουλειά του έμοιαζε φανταστική- να περιγράψει πώς περνά σε ένα θέρετρο πέντε αστέρων κάνοντας τζετ σκι, καταδύσεις- τη βρήκε εξαντλητική.Αλλά και επικίνδυνη: λίγο μετά την «πρόσληψη» ο Ben κινδύνεψε σοβαρά όταν τον τσίμπησε μία δηλητηριώδης μέδουσα.Η επίδοσή του στη δουλειά ήταν όμως τόσο καλή που ο τίτλος του έγινε «tourism ambassador» (πρεσβευτής του τουρισμού). Ανέλαβε έτσι να προωθήσει όχι μόνο τον ύφαλο αλλά και ολόκληρη την περιοχή του Queensland.Στα προσωπικά του, ο Ben έβγαινε με την Breanna Watkins όταν ανέλαβε τη δουλειά αλλά η σχέση τους έληξε πριν από περίπου δύο χρόνια.Πριν 18 μήνες γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του Sophee McPhee και σχεδιάζουν το γάμο τους το Νοέμβριο, πού αλλού, στο νησί Hamilton.«Κοιτάζοντας πίσω στα προηγούμενα τρία χρόνια, δεν περίμενα να μείνω εκεί έξω. Πάντα ταξίδευα και μου άρεσε η περιπέτεια, αυτό είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έχω μείνει ποτέ σε ένα μέρος», λέει.Και το ταξίδι ασφαλώς δεν τελειώνει καθώς ο επόμενος στόχος του 37χρονου είναι η Ασία. «Η δουλειά μου προσέφερε περιπέτειες και εξερευνήσεις, να γράφω γι’ αυτές και να μαθαίνω νέα πράγματα», κατέληξε.

 


Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον; Προωθήστε το να το δούνε και άλλοι!

Μετάβαση στην αρχική σελίδα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...