Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Απίστευτο!!Δείτε τον σύχρονο άντρα των σπηλαίων που ζει κάτω άπο έναν βράχο...
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό...


Ο Benito Hernandez είναι αναμφισβήτητα ένας σύγχρονος άνθρωπος των σπηλαίων, αφού ζει εδώ και 30 χρόνια κάτω από... έναν τεράστιο βράχο στην έρημο San Jose de Piedras του Μεξικού μαζί με τη γυναίκα του και τα επτά παιδιά του. Στην ουσία πρόκειται για ένα υπόσκαφο σπίτι, όπου ο βράχος λειτουργεί σαν οροφή του «σπιτιού», ενώ τα «δωμάτια» δημιουργούνται με φυσικό τρόπο στο εσωτερικό του.

Χαμηλό ταβάνι, χωμάτινο δάπεδο και απλά ξύλινα έπιπλα είναι το «βασίλειο» της οικογένειας. Πρωτόγονες συνθήκες διαβίωσης χωρίς ηλεκτρικό και νερό κάνουν την καθημερινότητα του Benito ακόμα πιο δύσκολη. «Συλλέγουμε καρπούς και λαχανικά από τη γύρω περιοχή, ενώ νερό παίρνουμε από την κοντινή πηγή», είπε πριν λίγο καιρό στο BBC. Ζώντας κάτω από έναν βράχο στην έρημο του Μεξικού είναι σίγουρα ένα ακραίο γεγονός αλλά και σχεδόν η πιο παράξενη κατάσταση διαβίωσης για μια οικογένεια.

Παρόλα αυτά ο ίδιος αρνείται να αλλάξει τη ζωή αφού καθώς λέει «από μικρός ερχόμουν στην έρημο και θαύμαζα τους βράχους. Δεν μπορώ να διανοηθώ τη ζωή μου στην πόλη. Εδώ είμαι ελεύθερος από υποχρεώσεις και κατεστημένα και το ίδιο επιθυμώ και για τα παιδιά μου. Να μείνουν στη φύση…»Πηγή:perierga.gr

Πηγή: http://www.tsekouratoi.gr/2013/02/blog-post_4774.html#ixzz2L5fxAdCI


Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον; Προωθήστε το να το δούνε και άλλοι!

Μετάβαση στην αρχική σελίδα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...