Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Όσκαρ Πιστόριους: Από το δράμα στο μεγαλείο και ξανά στο δράμα


dinatosinfo01
Η ιστορία του υπεραθλητή που έγινε σύμβολο θέλησης και που κατηγορείται τώρα για τη...

δολοφονία της συντρόφου του.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ όχι μόνο στην πατρίδα του, τη Νότια Αφρική, που θεωρεί τον Όσκαρ Πιστόριους ήρωα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο: Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου ο πιο διάσημος Παραολυμπιονίκης πυροβόλησε και σκότωσε την Ρέεβα Στέενκαμπ, την 30χρονη σύντροφό του.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα τραγικό δυστύχημα, αφού ο 26χρονος δήλωσε ότι πέρασε τη φίλη του για διαρρήκτη και την πυροβόλησε πριν προλάβει να την δει. Αλλά η εισαγγελία της Πρετόρια φαίνεται τώρα ότι θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον Πιστόριους με κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης, μια είδηση που πολλαπλασίασε το αρχικό σοκ.
Ολόκληρη η ζωή του Όσκαρ Πιστόριους ήταν γεμάτη κορυφώσεις, αλλά αυτό που συνέβη το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου είναι μακράν η μεγαλύτερη απ' όλες. Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου όλα άλλαξαν ολοκληρωτικά για ένα πρόσωπο που είχε καθιερωθεί στις συνειδήσεις των περισσοτέρων ως ένα σύμβολο της ανθρώπινης θέλησης.

Η αναπηρία και το ξεκίνημα στον αθλητισμό
Ο Όσκαρ Πιστόριους γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1986 στο Γιοχάνεσμπουργκ, αντιμετωπίζοντας από την πρώτη στιγμή σοβαρά κινητικά προβλήματα. Γεννήθηκε χωρίς περόνη στα γόνατά του, πράγμα που πρακτικά σήμαινε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να σταθεί όρθιος. Όταν έφτασε τα 11, οι γιατροί πήραν την απόφαση να του κόψουν τα κάτω άκρα, από το γόνατο, ώστε να μπορεί –με τη βοήθεια πρόσθετων μελών- να περπατήσει κανονικά.
http://www.dinatos.info/?p=32930
Ο Πιστόριους αντιμετώπισε την ατυχία του με πρωτοφανή ωριμότητα και θέληση και όχι μόνο δέχτηκε ότι αυτή ήταν η καλύτερη λύση, αλλά και στράφηκε αμέσως προς τον αθλητισμό, μετατρέποντας το μειονέκτημά του σε προτέρημα. Ήταν μόλις 18 ετών όταν έκανε την εμφάνισή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, εντυπωσιάζοντας με τις επιδόσεις του όσους έτυχε να τον παρακολουθήσουν.

Μέσα στα επόμενα χρόνια –και, κυρίως, χάρη στα εξελιγμένα πρόσθετα μέλη με τα οποία αγωνιζόταν- ο Νοτιοαφρικανός αθλητής άρχισε να σημειώνει επιδόσεις που ζήλευαν ακόμη και οι αρτιμελείς δρομείς. Στην Αθήνα κέρδισε χρυσό στα 200 και χάλκινο στα 100 μέτρα στην κατηγορία του, στο Πεκίνο χρυσό στα 200 και τα 400 μέτρα, ενώ το 2007 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου του επέτρεψε να αγωνιστεί και σε διεθνές μήτινγκ ενάντια σε αρτιμελείς αθλητές.

Διαβάστε περισσότερα στο  http://dinatos.blogspot.com/2013/02/blog-post_164.html#ixzz2L5eW0800


Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον; Προωθήστε το να το δούνε και άλλοι!

Μετάβαση στην αρχική σελίδα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...