Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Τέλειο ελιόψωμο σε 4 βήματα




Μπορεί να το θυμάστε από όταν το έφτιαχνε η μαμά...
ή η γιαγιά σας και το εξαφανίζατε για πλάκα μέσα σε λίγα λεπτά, μπορεί και να μην έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Το ελιόψωμο, όμως, είναι ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά σνακ που μπορείτε να φάτε μέσα στη μέρα (με μέτρο βέβαια), ειδικά αν το έχετε φτιάξει οι ίδιες. Η παρακάτω συνταγή γίνεται μέσα σε λίγο χρόνο και θα κάνει την τεμπέλα μέσα σας να δακρύσει από περηφάνια.



Υλικά

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2κ.γ.αλάτι

30γρ. βούτυρο

1/2 κούπα γραβιέρα τριμμένη

1/2 κούπα ελιές σε φετάκια

1/2κ.γ. ρίγανη

1/2 κούπα γάλα

1/4 κούπας νερό



για επικάλυψη

2κ.σ. γάλα και

2κ.σ.γραβιέρα



Εκτέλεση

1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.

2. Προσθέτετε τη γραβιέρα και τις ελιές, ανακατεύετε και έπειτα ρίχνετε το γάλα και το νερό. Ζυμώνετε μέχρι να βγει μια μαλακή ζύμη.

3. Απλώνετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί και την αλείφετε με το γάλα. Πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα.

4. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C και ψήνετε το ελιόψωμο για περίπου 25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και το κόβετε σε κομμάτια.


queen.gr
tsekouratoi


Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον; Προωθήστε το να το δούνε και άλλοι!

Μετάβαση στην αρχική σελίδα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...