Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Τροφές για... μαύρισμα!





 Γιατί το μαύρισμα δεν οφείλεται μόνο στον ήλιο!

Το καλοκαίρι αναμφισβήτητα είναι η αγαπημένη εποχή του χρόνου. Το ντύσιμο είναι πιο ελαφρύ, η διάθεση πιο ανεβασμένη, ο καιρός καταπληκτικός και το δέρμα παίρνει ένα υπέροχο μπρούτζινο χρώμα....


Αν θέλετε να μαυρίσετε πιο εύκολα και το μαύρισμά σας να διατηρηθεί για περισσότερο καιρό, σας έχουμε κάποιες τροφές οι οποίες θα σας βοηθήσουν.

1) Αυγά: Περιέχουν υψηλά ποσοστά βιταμίνης Α και αμινοξέων που ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης και βιταμίνης Β2 που αποτελεί άριστο θρεπτικό συστατικό για το δέρμα.
2) Βερίκοκα: Αποτελούν συμπυκνωμένη πηγή Β-καροτίνης και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Η υπερβολική κατανάλωσή τους θα πρέπει να αποφεύγεται από όσους έχουν προβλήματα στα νεφρά διότι περιέχουν οξαλικό οξύ που προκαλεί πέτρες.
3) Καρότα: Είναι πλούσια σε Β-καροτίνη και δεν είναι ευεργετικά μόνο για την αντιοξειδωτική τους δράση αλλά συντελούν και στη διατήρηση ενυδατωμένου και ελαστικού δέρματος.
4) Ροδάκινα: Εκτός από καροτινοειδή περιέχουν και φλαβονοειδή τα οποία ευνοούν το μαύρισμα. Τα ροδάκινα με κίτρινο χρώμα μπορεί να είναι λιγότερο νόστιμα αλλά προστατεύουν πιο αποτελεσματικά το δέρμα από τα λευκόσαρκα.
5) Ψάρια: Είναι πλούσια σε σελήνιο και βιταμίνες Α και Β2.
6) Ακτινίδια και λεμόνια: Αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης C και έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις επιβλαβείς ιδιότητες των ελεύθερων ριζών και να επαναδομούν το κολλαγόνο.
7) Γάλα και τυριά: Είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών Α και Β2. Βέβαια καλύτερα να προτιμούνται τα χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά για όσους φροντίζουν τη σιλουέτα τους.
Πηγή: queen.gr




Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον; Προωθήστε το να το δούνε και άλλοι!

Μετάβαση στην αρχική σελίδα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...