Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

8 λόγοι που ο έρωτας κάνει καλό στην υγεία



1) Καίς θερμίδες ...

Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψετε
(ή ακόμα και όχι, ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης), αλλά με το σεξ μπορείτε να κάψετε μέχρι και 150 θερμίδες μέσα σε μισή ώρα!

2) Είναι ένα φυσικό παυσίπονο
''Όχι σήμερα αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο.'' Πόσες φορές έχετε ακούσει αυτή την ατάκα από τη σύντροφό σας? Λοιπόν είναι ώρα να ξεχάσετε πια αυτή τη φθηνή δικαιολογία. Έρευνες έχουν δείξει πως το να φτάνεις σε οργασμό είναι ένα φυσικό και πανίσχυρο παυσίπονο. Την στιγμή του οργασμού, γίνεται παραγωγή κάποιον χημικών που ονομάζονται οξυτοσίνες. Οι οξυτοσίνες είναι γνωστές για την ανακούφιση όλων των κοινών πόνων, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του πονοκέφαλου.

3) Μειώνει το άγχος
Χάρη σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Σκωτία, βρήκε πως οι συμμετέχοντες που ήταν πιο σεξουαλικά ενεργείς, ήταν κατά πολύ πιο ικανοί να αντιμετωπίσουν και να ελέγξουν μια στρεσογόνο κατάσταση, σε σχέση με αυτούς που απείχαν.

4) Βοηθάει στον ύπνο
Για την αντιμετώπιση της αϋπνίας οι ειδικοί προτείνουν μεταξύ άλλων πραγμάτων, να κόψετε τον καφέ και το αλκοόλ, να βλέπετε λιγότερη τηλεόραση και να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο πριν πέσετε στο κρεβάτι. Τώρα σε αυτή τη λίστα έρχεται να προστεθεί και το σεξ. Γνωρίζουμε πως οι άντρες αποκοιμιούνται σχεδόν αμέσως, αλλά έρευνες υποδεικνύουν πως η οξυτοσίνη που αναφέρθηκε προηγουμένως και απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της συνουσίας, λειτουργεί σαν ηρεμιστικό για όλους μας.

5) Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
. Σύμφωνα με επιστήμονες, το να κάνουμε σεξ τουλάχιστον μία ή δυο φορές την εβδομάδα αυξάνει την παραγωγή ενός αντισώματος που ονομάζεται ιμμιουνογλομπουλίνη Α ή IgA, η οποία προστατεύει το σώμα από μολύνσεις όπως το κοινό κρυολόγημα και την γρίπη!

6) Προστατεύει την καρδιά
Η σκέψη και μόνο του να κάνεις σεξ με κάποιον που σου αρέσει ή που είσαι ερωτευμένος, μπορεί να στείλει στα ύψη τους καρδιακούς παλμούς σου, οπότε φανταστείτε τα ωφέλη όταν βρίσκεσαι στην πραγματικότητα σε μια ενεργή και υγιή σεξουαλική σχέση. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Queens στο Belfast βρήκε πως το σεξ τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετό για να μειώσει στο μισό τον κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού. Στις γυναίκες, το σεξ αυξάνει την παραγωγή οιστρογόνων, που είναι γνωστό ότι προστατεύουν από καρδιακά νοσήματα. Υπάρχουν όμως και για τους άντρες καλά νεά: μια άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Epidemiology and Community Health, υποστηρίζει πως το σεξ δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, μειώνει τον κίνδυνο θανάσιμου εμφράγματος, πάλι κατά 50% σε σχέση με τους άντρες που το κάνουν λιγότερο από μία φορά το μήνα.

7) Σε κρατάει νέο (!)
Το σεξ δεν σε κάνει απλά να νιώθεις νεότερο αλλά έρευνες έδειξαν ότι μπορεί να επιβραδύνει την διαδικασία της γήρανσης. Όταν φτάνεις σε οργασμό, εκρίνεται η DHEA, μία ορμόνη που είναι γνωστή για την βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος, την ενίσχυση της νοητικής λειτουργίας, βοηθάει στην επιδιόρθωση των ιστών και κρατάει το δέρμα υγιές. Η DHEA επίσης βοηθαέι στην παραγωγή και άλλων ορμονών όπως των οιστρογόνων, που όπως ξέρουμε μπορεί να παρατείνουν την ζωή βελτιώνοντας την καρδιαγγειακή υγεία. Και, όπως έχουμε ήδη δει, το σεξ είναι μία μορφή άσκησης - κάτι το οποίο πρέπει να το κάνουμε σε τακτική βάση για να φαινόμαστε και να αισθανόμαστε νεότεροι.

8) Καταπολεμά την κατάθλιψη
Υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτή τη θεωρία από το γεγονός πως το ικανοποιητικό σεξ μπορεί να σχηματίσει ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Σε μια μελέτη του 2002 που συμμετείχαν 300 γυναίκες, βρέθηκε πως οι σεξουαλικά ενεργοί συμμετέχοντες που δεν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό για αντισύλληψη ήταν λιγότερο πιθανόν να υποφέρουν από κατάθλιψη σε σχέση με αυτούς που χρησιμοποιούσαν. Οι ειδικοί πιστεύουν πως η ορμόνη προσταγλανδίνη, που βρίσκεται μόνο στο σπέρμα, μπορεί να απορροφηθεί μέσα στο γυναικείο σώμα, όπου βοηθάει στη ρύθμιση των ορμονών της και συνεπώς στη μείωση του κινδύνου μιας ψυχικής ασθένειας!!
periergaa.blogspot.com


Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον; Προωθήστε το να το δούνε και άλλοι!

Μετάβαση στην αρχική σελίδα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...